Magnesium mot migrän och huvudvärk

Det finns över 150 olika typer av huvudvärk. Magnesiumcitrat kan hjälpa till att lindra värken.

Vem har aldrig upplevt en skarp, bultande eller dov, tryckande smärta i huvudet? Huvudvärk visar sig på många olika sätt, vetenskapen känner till över 150 av dessa. Vissa människor är till exempel känsliga för ostadigt väder. Ihållande spänningar i nacke och axlar kan också orsaka huvudvärk.
Många svenskar lider av migrän. Denna kroniska sjukdom åsamkar de drabbade stor psykisk stress som ett resultat av intensiv huvudvärk, illamående och kräkningar.

Vad utlöser migrän?
Huvudvärk och migrän kan ha olika orsaker. Förutom genetiska benägenheter så kan stress, sömnproblem, hormonella störningar och muskelspänningar sätta igång värken. Tobak och alkohol är klassiska utlösare av huvudvärk.
Magnesiumbrist bidrar ofta till utvecklingen av huvudvärk. Studier med migränpatienter har visat en klar magnesiumbrist i blodet.

Brist på magnesium leder till överirritation av muskler och nervfibrer. Resultatet blir spänningar i nacken och axlarna, vilket leder till spänningshuvudvärk. Det kan även orsaka sammandragningar av hjärnans blodkärl med följden att det utlöser ett migränanfall.
På denna grund är en lämplig tillförsel av det  viktiga mineralet magnesium i hög grad rekommenderad för att förhindra spänningshuvudvärk och förebygga migrän.

Allt hänger på den rätta aktiva substansen
Hur fungerar detta? I maten vi äter förekommer magnesium i organisk form, till exempel som magnesiumcitrat. Därför innehåller Diasporal milt verkande magnesiumcitrat.

En naturlig lösning
Beroende på graden av magnesiumbrist är höga doser av magnesium rekommenderat för att förebygga spänningshuvudvärk och som förebyggande behandling av migrän (2 x 300 mg magnesium per dag).

Vi rekommenderar 2 x 1 dospåsar av Magnesium-Diasporal® 300 per dag, motsvarande 1800-3600 mg rent magnesiumcitrat. Detta bör tas regelbundet under en period av minst 3 månader. Med normala njurfunktioner kan Magnesium-Diasporal® tas långsiktigt.