Magnesium och medicinering

Magsyrablockerare kan leda till magnesiumbrist

Under långtids behandling med magsyrablockerare (t.ex. omeprazol, pantoprazol) mot sura uppstötningar och halsbränna, kan allvarliga magnesium brister uppstå. Därför bör symtom på magnesiumbrist (t.ex. kramp i vadmusklerna, muskelspänningar) noteras om du regelbundet använder magsyrablockerare och dessutom ta en magnesiumtillskott.

Viktigt: Använd en magnesiumtillskott med magnesium citrat.

Magnesiumcitrat kan absorberas direkt av kroppen och behöver inte magsyra för frisättningen av magnesium. Således kan symtom på en magnesiumbrist lätt behandlas. Vår rekommendation är Magnesium-Diasporal® 300. Det enda läkemedel med rent magnesium citrat i den form som den förekommer som en byggsten i kroppen.

Förlust av magnesium på grund av dehydratiseringsmedel och laxermedel
Dehydratiseringsmedel (diuretika), som används mot vätskeansamling i kroppen (ödem), hjärtsvikt och högt blodtryck kan leda till en ökad utsöndring av magnesium via njurarna och därmed främja magnesiumbrist. Om dessa preparat tas under en längre tid bör ett tillskott av Magneisum tas.

Magnesium och kalcium - håll ett avstånd
Många tar tillskott av både Magnesium och Kalcium (t.ex. 300 mg magnesium och 1000 mg kalcium), en av de mineralföreningar kan hämma absorptionen av den andra. Därför rekommenderar vi att äta dessa med två till tre timmar mellanrum.  Rekommendation: Ta kalcium på morgonen och sedan magnesium på kvällen. Detta gäller inte för kombinationer med lägre doser.

Du bör undvika att ta andra läkemedel och magnesium-Diasporal samtidigt om möjligt. Låt 2 till 3 timmar mellan att ta magnesiumtillskott och dina andra mediciner för att minska risken för interaktion.