Vadkramper och Muskelspänningar?

Vanligaste orsaken är magnesiumbrist!

Kramp i vadmusklerna är irriterande och smärtsamt, speciellt på natten då det stör sömnen. Vadkramper och muskelspänningar är typiska symptom av magnesiumbrist. Vadkramper är vanligare bland de som kommit upp i åren och äldre patienter klagar ofta på dessa symptom. Men vadkramper och muskelspänningar drabbar även diabetiker och idrottsutövare, speciellt de som tränar i konditionssporter. Hög muskulär aktivitet i kombination med svettning leder till att kroppen förbrukar magnesium och denna förlust kan markant försämra ens idrottsprestationer.

Regelbundet intag av magnesium mot vadkramper
Ett underskott kan justeras genom att använda ett naturligt, högkoncentrerat magnesiumtillskott. En tillräckligt hög mängd behöver tillföras under en längre period.

Tips: En dos magnesium innan sänggåendet rekommenderas för att förhindra vadkramper.

Med normala njurfunktioner kan magnesium tas som långvarig behandling. Överskottsmagnesium avsöndras via njurarna. Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar ett minsta dagligt intag på 300 milligram för att effektivt behandla magnesiumbrist (till exempel med Magnesium-Diasporal® 300). Denna dos kan ökas beroende på graden av underskott.

Skonsam och effektiv behandling mot vadkramper
Vadkramper och spänningar är ofta resultatet av en akut magnesiumbrist. Utmaningen med att balansera denna brist ligger i att etablera en effektiv vadkrampsbehandling Ett lättupptagligt magnesiumtillskott och en korrekt dosering kan vara lösningen till snabb hjälp.

Det finns att läsa om andra aktiva ämnen som hjälper mot kramp men dessa behandlar bara symptomen och inte orsakerna till krampen. De är också ofta förenade med ogynnsamma biverkningar (såsom allergiska reaktioner, andnöd, förändring av blodvärdet, funktionsrubbning av levern). Av denna anledning bör de bara tas under korta perioder (ca 14 dagar) Efter behandlingen är det vanligt att vadkramperna börjar igen. Det amerikanska mat- och läkemedelsverket (FDA) har till exempel inte rekommenderat kinin som behandling mot vadkramp på flera år.

Bara magnesiumbehandling går till roten av problemet, men då är det viktigt att ta ett milt magnesiumcitrat som är anpassad för långsiktig behandling utan biverkningar. Intag av magnesium lindrar inte bara symptomen kortsiktigt, utan behandlar orsaken.